Σεμινάριο Ψηφιακή Τάξη

Σεμινάριο Επιμόρφωσης : “ Δημιουργία & Διαχείρηση της Ψηφιακής Τάξης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”

 Slider 2

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΔΕΣΜΕΥΣΗ σας προσκαλεί στο σεμινάριο που θα υλοποιηθεί (έναρξη) --- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ---- , ώρες από  9:00΄π.μ. – έως 14:00΄μ.μ. , στην αίθουσα ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 2, επί της οδού Ολοφύτου 15 & Τεώ – Αθήνα (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων / Αγ. Βαρβάρα). Χρονική συνολική διάρκεια 30 διδακτικές ώρες.

  • Οι 10 διδακτικές ώρες είναι δια ζώσης και περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων δημιουργίας ψηφιακής τάξης με υπολογιστικά εργαλεία.
  • Οι 20 ώρες είναι εξ΄αποστάσεως και περιλαμβάνουν τη μελέτη ψηφιακού υλικού για την υποστήριξη της διδακτικής διαδικασίας και τη συνεργατική μάθηση σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης.

Κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 85 ΕΥΡΩ.

Για φοιτητές και ανέργους 70 ΕΥΡΩ

Οι δηλώσεις γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του  Κ.Δ.Β.Μ.1  ΔΕΣΜΕΥΣΗ : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 210 222 4989. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας του σεμιναρίου θα επιδοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Κ.Δ.Β.Μ. ΔΕΣΜΕΥΣΗ καθώς και το αντίστοιχο επιμορφωτικό υλικό του σεμιναρίου. Το πρόγραμμα θα το παρακολουθήσουν ομάδες των 18 ατόμων, με απόλυτη σειρά προτεραιότητας. 

Απευθύνεται:

Στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται ή πρόκειται να εργασθούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές που τους ενδιαφέρει η γνωριμία με εργαλεία δημιουργίας και διαχείρισης της ψηφιακής τάξης.

Σκοπος:

Το σεμινάριο επιμόρφωσης έχει ως σκοπό να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες δημιουργίας και παιδαγωγικής διαχείρισης της ψηφιακής τάξης για την υποστήριξη της διδακτικής και μαθησιακής διαδικασίας.

 Επί μέρους θεματικές ενότητες:

  1. Η ψηφιακή τάξη - Μια τάξη στο Διαδίκτυο με την υποστήριξη του Edmodo.
  2. Διερευνητική και συνεργατική μάθηση στο περιβάλλον του Edmodo.
  3. Αξιοποίηση διαδυκτιακών περιβαλλόντων για την δημιουργία ψηφιακής τάξης με έμφαση στην επίδοση και την συμμετοχή του μαθητή στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία.
  4. Παιδαγωγικές αρχές για την αξιοποίηση της ψηφιακής τάξης σε καινοτόμες δράσεις διαφοροποιημένης μάθησης και ομαδικής συνεργασίας.